Szef Kuchni

„Gotowanie to styl życia, który towarzyszy mi od zawsze”

Jarosław Staciwa – z wykształcenia technolog żywienia-dietetyk, z zawodu kucharz z doświadczeniem, gwarantującym mistrzostwo w swoim fachu.

Karierę zawodową zaczynałem od  najlepszych restauracji i hoteli na Górnym Śląsku zdobywając szlify w takich restauracjach jak: Tatiana, Hotel Monopol czy  Hotel Polonia. Jako zdolny kucharz zostałem wyróżniony 3-miesięcznm stażem w Hotelu Treff w Niemczech. Kolejnym ważnym etapem w karierze było stanowisko Szefa Kuchni w najmodniejszej restauracji w Katowicach – Zielone Oczko, następnie w  Restauracji Hotelu Pałac Czarny Las.

Prowadząc restauracje  hotelowe sieci Accor/Orbis, Warszawa, Zabrze i Kraków starałem się udowodnić, że kuchnia hotelowa potrafi wznieść się na wyżyny, czego dowodem były liczne nagrody i grono zadowolonych klientów.

Sezonowa restauracja-czynna w ferie zimowe, wakacje letnie i długie weekendy.

 

„Doskonała i wykwintna kuchnia jest niczym podróż po najsmaczniejszych zakątkach świata.”

W łączącym nowoczesny design z dawnym klimatem budynku, wnętrzu naszej restauracji będziecie Państwo mieli okazję odkrywać, inspirowane Kuchnią Polską potrawy, skomponowane przez Szefa Kuchni – Jarosława Staciwę. Serwujemy dania przygotowane z naturalnych składników. Śmiało czerpiemy z oryginalnych receptur, prezentując kompozycje w zupełnie nowych intrygujących odsłonach. Odważnie łączymy wpływy modnych Kuchni Świata z nurtem Modern Polish Cuisine.

Każdego sezonu komponując menu – nie zapominamy również o naszych najmłodszych gościach, dla których w karcie zawsze znajdują się specjalne dania.

Restauracja czynna jest sezonowo w okresie wakacji letnich, ferii zimowych oraz długich weekendów.

Wyżywienie

Przebywającym w naszym pensjonacie Gościom przez cały rok oferujemy śniadania i obiadokolacje.

Śniadania serwowane są w formie bogatego bufetu, uwzględniającego – również – gusta naszych najmłodszych gości (naleśniki, racuchy, płatki na mleku, jajecznica, parówki, domowe dżemy i wiele innych). Staramy się by na bufecie śniadaniowym nie brakowało również produktów „domowej roboty”, takich jak: pieczony przez nas pasztet i wędliny, domowe dżemy i konfitury, papryka w occie czy suszone pomidory.

Śniadania serwowane są w godzinach od 8.30 do 10.00 rano.

Obiadokolacje:  Szef Kuchni Willi Marianna, każdego dnia,  szykuje dla Państwa nowy smakowity zestaw złożony z zupy, drugiego dania, deseru oraz napoju. Dokładamy wszelkich starań, by menu obiadokolacji było urozmaicone a przede wszystkim – zaspokajało gusta i apetyt nawet najbardziej wybrednych gości.

Obiadokolacje serwowane są standardowo w godzinach między 16.00 a 18.00.

Imprezy okolicznościowe

Willa Marianna to wymarzone miejsce na organizację niezapomnianej rodzinnej uroczystości lub przyjęcia okolicznościowego.

Dysponujemy dwiema salami bankietowymi o wyjątkowym wystroju i klimacie – w przypadku większych imprez sale można ze sobą połączyć. Dodatkowym atutem Willi Marianna jest położona nad rzeką wiata gillowa, w której organizujemy wyjątkowe przyjęcia, kolacje grillowe i zabawy taneczne, którym sprzyja zamontowana pod wiatą profesjonalna kula disco i nagłośnienie.

Zależnie od okazji oraz zakładanego budżetu przyjęcia – Szef Kuchni przygotuje wyjątkowe menu uwzględniające Państwa wskazówki i oczekiwania.

Zobacz naszą restaurację