„Gotowanie to styl życia, który towarzyszy mi od zawsze”

Jarosław Staciwa – z wykształcenia technolog żywienia-dietetyk, z zawodu kucharz,  którego doświadczenie gwarantuje mistrzostwo w swoim fachu.

Karierę zawodową zaczynałem od  najlepszych restauracji i hoteli na Górnym Śląsku zdobywając szlify w takich restauracjach jak: Tatiana, Hotel Monopol czy  Hotel Polonia. Jako zdolny kucharz zostałem wyróżniony 3-miesięcznm stażem w Hotelu Treff w Niemczech. Kolejnym ważnym etapem w karierze było stanowisko Szefa Kuchni w najmodniejszej restauracji w Katowicach – Zielone Oczko, następnie w  Restauracji Hotelu Pałac Czarny Las.


Prowadząc restauracje  hotelowe sieci Accor/Orbis, Warszawa, Zabrze i Kraków starałem się udowodnić, że kuchnia hotelowa potrafi wznieść się na wyżyny, czego dowodem były liczne nagrody i grono zadowolonych klientów.


Wreszcie przyszła pora, na własną rękę pokazać, na co stać osobę kreatywną, czyli czas na własną restaurację. W Willi Marianna mam przyjemność odpowiadać za menu i pracę Restauracji , która jest prawdziwym skarbem w kulinarnym regionie Kotliny Kłodzkiej. W Restauracji stawiam na świeżość i sezonowość, inspirowanymi Kuchniami Świata a także polskie receptury w nowych intrygujących odsłonach.

Zobacz galerię